By Cher

Carboxytherapie

Carboxytherapie is een niet-operatieve behandeling waarbij er door middel van de injector koolstofdioxide in het onderhuidse weefsel wordt geïnjecteerd.
Na 1 behandeling

Wat is carboxytherapie?

Carboxytherapie is een non-operatieve behandeling waarbij er door middel van de injector koolstofdioxide in het onderhuidse weefsel wordt geïnjecteerd. Dit zorgt ervoor dat er extra zuurstof wordt toegevoerd naar het behandelende gebied. Hierdoor zal de huid zich op een versneld tempo vernieuwen en opnieuw goed doorbloed worden. Het zorgt voor een “frisse” blik, wat vooral mooi werkt bij vermoeide, verkleurde oogleden.

Wat houdt de behandeling in?

Voordat je met de carboxytherapie kunt starten, bepalen we aan de hand van een vrijblijvend consult of je in aanmerking komt voor de behandeling. Dit is afhankelijk van de indicatie die je wilt behandelen, omdat in sommige gevallen de welbekende “donkere kringen” pigment in de huid bevatten, wat de carboxytherapie NIET kan verhelpen. Gedurende de behandeling worden er aan beide kanten kleine injecties gegeven, waarna de
ogen gaan opzwellen door het koolstofdioxide. Dit houdt ongeveer 1 á 2 minuten aan en voelt drukkend op de ogen. Zowel de boven als onderoogleden worden behandeld.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, en kan er nog lichte zwelling aanwezig zijn. Dit is binnen maximaal 10 minuten weg. In enkele gevallen ontstaan er op de plek van de injectie een kleine bloeduitstorting (blauwe plek) wat binnen enkele dagen zal wegtrekken.
Aantal benodigde behandelingen Het standaard protocol van carboxytherapie is dat er ongeveer 6 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Deze behandeling vindt om de 2 weken plaats. De ervaring en resultaten zijn cliënt-afhankelijk en niet te garanderen. Het resultaat van de carboxytherapie kan een paar maanden aanhouden, om het resultaat blijvend te houden, adviseren wij om de behandeling 1x per 3 maanden te herhalen (nadat u de aanbevolen sessies heeft voltooid).

Thuisadviezen en nazorg

- Vermijd zwembaden, sportscholen en sauna’s in de eerste 24 uur na de behandeling om infecties te voorkomen;
- Ga hygiënisch met je huid om, vermijd aanraking van het gezicht met handen of andere materialen die blootstaan aan bacteriën;
- U mag in de eerste 48 uur na uw behandeling geen andere behandeling ondergaan;
- Wees voorzichtig met de zon en bescherm het ooggebied te allen tijde met minimaal een SPF 30.

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Ben jij benieuwd geworden naar een van onze behandelingen? Kom langs voor een gratis vrijblijvend intake gesprek! Met een intake gesprek kunnen wij kijken of de behandeling bij jou past en of je ervoor in aanmerking komt. Al onze producten van de behandelingen zijn 100% natuurlijk. Wij werken dan ook uitsluitend met hoogwaardige producten.
Mesotherapie zorgt ervoor dat de follikels weer geactiveerd worden om te groeien, sterker te worden, haaruitval stopt en de groei van nieuwe haarzakjes stimuleert.
© 2023 Hair and Skin Mesotherapie. Alle rechten voorbehouden.

Website door Oventa Webdesign